Xylitol badges

Xylitol FAQ

Xylitol (även kallat björksocker) är ett hälsosamt och naturligt alternativ till socker som finns i björkträd, bär, frukter, grönsaker och svampar; en vuxen människa producerar även upp till 15 g xylitol…

 Läs mer

År 1983 bekräftade FAO:s och WHO:s gemensamma expertkommitté att xylitol är ett ofarligt sötningsmedel. 1986 godkändes detta även av USA:s FDA. Redan 1989 rekommenderade Sveriges Tandläkarförbund användning av xylitol. Xylitol…

 Läs mer

Xylitol är väldigt bra för diabetiker eftersom kroppen inte behöver insulin för att bryta ner det. Om du har diabetes är det dock bra att prata med din läkare eller…

 Läs mer

Först och främst är Xylitol helt naturligt, jämfört med aspartam, acesulfam K och sackarin som tyvärr är alltför vanliga i den ”sockerfria marknaden”. Dessutom har xylitol så många fler bra…

 Läs mer

Xylitol är det enklaste sötningsmedlet att använda eftersom vikten och sötman är nästan identiskt till det vanliga vita sockret. Xylitol kan ersätta socker helt i alla recept förutom där jäst ingår…

 Läs mer

Bakterier matas av socker i din mun och gör så att de växer snabbt. Då bakterierna i munnen inte kan tillgodogöra sig xylitol kan de inte föröka sig och samtidigt…

 Läs mer

Vid matsmältningen upptas xylitol långsammare och ofullständigare än socker, liksom med andra polyoler (sockeralkoholer). Hög konsumption av xylitol kan ha en laxerande verkan men mängden är väldigt individuell. Vissa kan…

 Läs mer

Även om xylitol har så många bra egenskaper för människor är det tyvärr giftigt för hundar då de inte har möjlighet att bryta ner substansen. Konsumption av xylitol orsakar hundens…

 Läs mer

Det är många som frågat oss vad skillnaden är mellan xylitol, erytritol och steviaextrakt, så här kommer en jämförelsetabell för att visa både likheterna och skillnaderna. Xylitol, erytritol, och steviaextrakt…

 Läs mer